Monday
30 November 2015

Een nieuw design voor Brickmeetsbyte

Verandering is lekker. Dat houd je in beweging. Dat geldt ook voor het ontwerp van Brickmeetsbyte. Na mijn eerste gepruts uit 2004 (waar ik wel een hoop van heb geleerd :-)), via een Amerikaans ontwerp nu naar een redesign van eigen bodem. Robert Eerhart van Whoooz! heeft het nieuwe ontwerp gemaakt en ge├»mplementeerd. Het pakket dat ik gebruik voor Brickmeetsbyte is Expression Engine. Je moet er wel voor betalen, 99 dollar voor een personal license. Ik vind het de prijs meer dan waard als je kijkt wat je ervoor krijgt. Het is zeer gebruiksvriendelijk en flexibel. 
Robert is lid van het Pro network van Expression Engine. Dit zijn developers die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van websites met dit pakket.
Het is een volledig content management systeem dat ook voor andere doeleinden dan weblogs kan worden ingezet.

Met het nieuwe ontwerp hoop ik dat de site er weer een beetje ‘state of the art’ uitziet. Daarnaast moet de content wat makkelijker toegankelijk worden. Aandachtspunten voor de komende periode zijn voornamelijk het vullen van de Wiki, de ontwikkeling van Whitepapers en natuurlijk de publicatie van artikelen over internet en multichannelstrategie.

De eerste Whitepaper zal eind volgende week gereed zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van BrickmeetsByte zal ik er een bijdrage voor vragen, 15 euro. Het doel is om te kijken of ge├»nteresseerde lezers bereid zijn ervoor te betalen, en ten tweede om er nieuwe whitepapers mee te financieren. Voor de deskresearch maak ik gebruik van bedrijfseconomen uit India die ook betaald moeten worden…....

Er zullen ongetwijfeld nog een hoop bugs naar voren komen, laat het maar .(JavaScript must be enabled to view this email address) als je ze tegenkomt. Ik had het ook beta kunnen noemen, maar dat is tegenwoordig een mooi excuus om sites te lanceren die niet af zijn.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Gerelateerde berichten:

Reacties op dit bericht:

anna-maria/ Puur | Friday 13 June 2008, 08:53
Het ziet er lekker uit. Ik meld me gelijk aan voor de nieuwsbrief. Mooie warme kleuren en toch transparant goenoeg. Geniet van je nieuwe plek!
Michel | Friday 13 June 2008, 10:13
De site is zeker behoorlijk opgeknapt. Mijn complimenten. Ik vond de vorige layout toch wat blokkerig aandoen, niet echt harmonieus. Ik zie alleen nog een wit vlak in de header. Deze zal wel gereserveerd zijn voor ads of zo, maar zo ziet het er niet goed uit. Het reactieformulier steekt ook wat donker af tegen de rest van de site.
Eric Silva | Friday 13 June 2008, 11:35
Ziet er mooi uit! Overzichtelijk en rustig! En ik zie dat je de Wiki een prominente plek hebt gegeven ;)
Eduard | Friday 13 June 2008, 18:51
@allen: dankjulliewel. ik ben er ook wel blij mee. Het is een klein beetje cultural creative achtig. Dit is een steeds grotere groep consumenten die gek wordt van de hectiek van amazon, maar eerst een overview wil hebben en dan de diepte in kunnen gaan. http://www.culturalcreatives.org/
Robert Houtenbos | Saturday 14 June 2008, 16:34
ik heb hem alleen nog mobiel gezien en dat gaat goed! het ontwerp wordt door google's gwt wel gestript, maar volgorde enzo is prima. zal morgen eens echt bekijken en je dan gelijk wat datumvoorstellen meesturen :-)
Arnoud | Monday 16 June 2008, 13:52
Ontwerp ziet er netjes uit, gefeliciteerd met het nieuwe ontwerp! Wat ik wel mis is een datum bij nieuwsberichten. Voor regelmatig terugkerende bezoekers misschien niet zo'n probleem, maar bezoekers uit zoekmachines hebben geen idee of het actuele content is, of content van 5 jaar geleden.
Eduard | Monday 16 June 2008, 15:47
@arnoud: dat is een goede. gaan we aanpassen, bedankt.
Thomas Jacobs | Wednesday 18 June 2008, 20:15
Ziet er goed uit, Expression Engine is een goede keuze! Nu nog wel de zoekresultaat pagina's nog aanpassen ;-) Heb je toegevoegd op Twitter, zitten de mensen van whoooz ook op twitter? Groet, Thomas Jacobs
Whoooz Webmedia | Thursday 19 June 2008, 11:34
Link in zoekresultaten is aangepast en de berichten hebben nu een datum in het META deel. Whoooz! is op twitter te vinden onder roberteerhart.

Reageer op dit bericht:

Naam:
E-mail:
Website:
Typ hieronder je reactie:
 Typ de code over:
Bewaar mijn info:
Hou mij op de hoogte van reacties op dit bericht: